tiistai 1. joulukuuta 2020

Nyt on joulukuu taidetta tulvillaan! 

1.12-24.12 kuvataidekoulu julkaisee blogissaan ja instagram-tilillään joka päivä uuden joulukalenteriluukun, jonka takaa paljastuu kuvataidekoulun oppilaan teos sekä pieni siihen liittyvä teksti.

Ihanaa joulun odotusta kuvataidekoulun kalenterin seurassa. torstai 12. marraskuuta 2020

Ympäristökysymys

 
Rovaniemen kuvataidekoulun syksyn taideinterventio YMPÄRISTÖKYSYMYS pidettiin kirkkolammella viime syyskuussa. 

Taideinterventiosta tehdyn videon voi kokonaisuudessaan katsella kuviksen Youtubesta. 

tästä katsomaan videota

Videon kuvasi ja editoi Niklas Iivari valokuvauksen ja median työpajasta. keskiviikko 20. toukokuuta 2020

VALOKUVAA! Vahdi valotilanteita!

Tutki kodissasi päivän mukaan vaihtuvia valotilanteita. Millainen valo kodissasi on aamulla? Entä iltapäivällä? Keväällä valo on aika kova ja häikäisee, koska aurinko paistaa vielä aika alhaalta. Se luo hienoja, pitkiä ja kovia varjoja. Entä, miten valolle käy illalla?

Valo on tärkeä osa valokuvausta. Tutkittuasi kodin valotilanteita, valitse jokin paikka, jossa valotilanteet muuttuvat päivän aikana. Ota tästä paikasta kolme kuvaa, joissa jokaisessa on erilainen valo. Yritä ottaa kuva aina samasta paikasta. Laita kuvat peräkkäin ja lähetä opettajallesi.


maanantai 18. toukokuuta 2020

KOKEILE! Virtuaalinen museovierailu

Tutustu virtuaalisesti taidenäyttelyyn!

Koska olet viimeksi käynyt museossa? Muistatko, minkä näyttelyn kävit katsomassa?

Kun taidemuseoiden ovet ovat poikkeusolosuhteiden vuoksi väliaikaisesti suljettu, on monet museot järjestäneet virtuaalisia museovierailuja.

Nyt sinulla on esimerkiksi mahdollisuus tutustua virtuaalisesti Oulun taidemuseossa esillä olevaan Ellen Thesleffin näyttelyyn Aurinkosuudelma. 

Oulun taidemuseo tarjoaa virtuaalisen satuhetken Aurinkosuudelma-näyttelyyn. Kierroksen aikana tutustutaan Ellen Thesleffin elämään ja taiteeseen sadun keinoin. 

Virtuaalisen satuhetken jälkeen voit jatkaa teoksiin tutustumista näyttelyn yhteyteen suunniteltujen erilaisten tehtävien avulla.


Virtuaalisen satuhetken ja näyttelyyn liittyvät tehtävät löydät osoitteesta: tiistai 12. toukokuuta 2020

KUVITA! Kansikuva suosikkikirjaasi

Mikä on sinun suosikkikirjasi? Millainen kansikuva siinä on? Millä tekniikalla sen kansikuva on tehty? Onko se piirretty, maalattu tai valokuvattu? Vai onko se yhdistelmä jotakin näistä?

Kansikuva on tärkeä osa kirjaa. Se kertoo jo kirjan henkilöistä ja tarinasta ja myös houkuttelee meitä lukemaan kirjaa.

Suunnittele uusi ja erilainen kansikuva suosikkikirjaasi. Pyri tekemään kuvasta mielenkiintoinen ja yllättävä, niin että se erottuu muiden kirjojen joukosta. Voit kuvata kannessa kirjan hahmoja, niiden luonnetta sekä taustalla myös paikkaa mihin kirja sijoittuu. Kirjoita kanteen myös kirjan nimi. Senkin tulee erottua hyvin.

Ota kuva sekä uudesta että vanhasta kirjan kannesta ja lähetä opettajallesi.

Anni Petra Kytövaara, Peppi Afrikassa