torstai 12. marraskuuta 2020

Ympäristökysymys

 
Rovaniemen kuvataidekoulun syksyn taideinterventio YMPÄRISTÖKYSYMYS pidettiin kirkkolammella viime syyskuussa. 

Taideinterventiosta tehdyn videon voi kokonaisuudessaan katsella kuviksen Youtubesta. 

tästä katsomaan videota

Videon kuvasi ja editoi Niklas Iivari valokuvauksen ja median työpajasta. keskiviikko 20. toukokuuta 2020

VALOKUVAA! Vahdi valotilanteita!

Tutki kodissasi päivän mukaan vaihtuvia valotilanteita. Millainen valo kodissasi on aamulla? Entä iltapäivällä? Keväällä valo on aika kova ja häikäisee, koska aurinko paistaa vielä aika alhaalta. Se luo hienoja, pitkiä ja kovia varjoja. Entä, miten valolle käy illalla?

Valo on tärkeä osa valokuvausta. Tutkittuasi kodin valotilanteita, valitse jokin paikka, jossa valotilanteet muuttuvat päivän aikana. Ota tästä paikasta kolme kuvaa, joissa jokaisessa on erilainen valo. Yritä ottaa kuva aina samasta paikasta. Laita kuvat peräkkäin ja lähetä opettajallesi.


maanantai 18. toukokuuta 2020

KOKEILE! Virtuaalinen museovierailu

Tutustu virtuaalisesti taidenäyttelyyn!

Koska olet viimeksi käynyt museossa? Muistatko, minkä näyttelyn kävit katsomassa?

Kun taidemuseoiden ovet ovat poikkeusolosuhteiden vuoksi väliaikaisesti suljettu, on monet museot järjestäneet virtuaalisia museovierailuja.

Nyt sinulla on esimerkiksi mahdollisuus tutustua virtuaalisesti Oulun taidemuseossa esillä olevaan Ellen Thesleffin näyttelyyn Aurinkosuudelma. 

Oulun taidemuseo tarjoaa virtuaalisen satuhetken Aurinkosuudelma-näyttelyyn. Kierroksen aikana tutustutaan Ellen Thesleffin elämään ja taiteeseen sadun keinoin. 

Virtuaalisen satuhetken jälkeen voit jatkaa teoksiin tutustumista näyttelyn yhteyteen suunniteltujen erilaisten tehtävien avulla.


Virtuaalisen satuhetken ja näyttelyyn liittyvät tehtävät löydät osoitteesta: tiistai 12. toukokuuta 2020

KUVITA! Kansikuva suosikkikirjaasi

Mikä on sinun suosikkikirjasi? Millainen kansikuva siinä on? Millä tekniikalla sen kansikuva on tehty? Onko se piirretty, maalattu tai valokuvattu? Vai onko se yhdistelmä jotakin näistä?

Kansikuva on tärkeä osa kirjaa. Se kertoo jo kirjan henkilöistä ja tarinasta ja myös houkuttelee meitä lukemaan kirjaa.

Suunnittele uusi ja erilainen kansikuva suosikkikirjaasi. Pyri tekemään kuvasta mielenkiintoinen ja yllättävä, niin että se erottuu muiden kirjojen joukosta. Voit kuvata kannessa kirjan hahmoja, niiden luonnetta sekä taustalla myös paikkaa mihin kirja sijoittuu. Kirjoita kanteen myös kirjan nimi. Senkin tulee erottua hyvin.

Ota kuva sekä uudesta että vanhasta kirjan kannesta ja lähetä opettajallesi.

Anni Petra Kytövaara, Peppi Afrikassa

maanantai 11. toukokuuta 2020

PIIRRÄ! Ekspressiivinen mielenmaisema

Nyt kun vietämme paljon aikaa kotona niin matkaa mielessäsi jonnekin eksoottiseen paikkaan! Mikä on se paikka tai hetki jonne on kivaa mielessä palata? Vai haluatko itse kuvitella oman mielenmaisemasi? Käytä värikkäitä pastelliliituja tähän työhön, eläydy mielenmaisemaan ja anna viivojen lentää! Voit tehdä kuvan värilliselle paperille jos sinulla on tai sitten valkealle. Mielenkiintoa kuvaan voit luoda kontrasteilla niin kuin kuvassa vastavärien värikontrasti sinisellä ja oranssilla tai tumma-vaalea-kontrasti valoilla ja varjoilla. Muista että jo yhdellä liidulla saat useampia sävyjä eli valöörejä ja voit myös pastelleilla sekoittaa sävyjä keskenään kerrostamalla.

Tiedoksi:
Ekspressiivinen eli ilmaisuvoimainen
Ekspressionismi suosii spontaaneja, voimakkaita vetoja ja värejä ja
Se on saanut nimensä tunteita ilmaisevan eli ekspressiivisen tyylin mukaankeskiviikko 6. toukokuuta 2020

RAKENNA! Julkinen taideteos Rovaniemelle

Tutustukaa Rovaniemen julkisiin taideteoksiin joko ulkoillen yhdessä katsomaan teoksia ja ottamaan niistä valokuvia tai netin kautta:


Valitse yksi Rovaniemen julkisista taideteoksista ja suunnittele sen paikalle oma taideteoksesi. Voit toteuttaa teoksesi esimerkiksi legoista, muovailuvahasta tai esimerkiksi sokeripaloista rakentamalla. 

Kuvaa teoksesi kohteessa tämänhetkisen julkisen teoksen rinnalla/tilalla tai simuloimalla teoksesi fyysinen ympäristö esimerkiksi julkisen taideteoksen kuvan avulla.

Tässä esimerkki sokeripaloista rakennetusta teoksesta, joka suunniteltiin Kain Tapperin Vuorten synty (1988) teoksen tilalle Rovaniemen kansalaistorille.