maanantai 4. toukokuuta 2020

MAALAA! Vesiväritekniikat: harjoitus ja maalaus

Ota A4 kokoinen akvarellipaperi tai paksumpi paperi ja jaa se neljään osaan. Paperi kannattaa teipata kiinni vaikka pöytään tai pahville jotta se ei kupruile kuivuessaan. Maalaa osioihin harjoitukset:

1. Kuiva kuivalle: Maalaa kuivalla maalilla kuivalle paperille. Kostuta värinappia vähän kostealla siveltimellä ja hiero hetki ja odota että väri muuttuu tahmeaksi. Ota siveltimen kärkeen vähän tahmeaa väriä ja sivele kevyellä otteella paperille.

2. Märkä kuivalle: Maalaa kuivalle paperille kahdella märällä värillä ja anna värien koskettaa toisiaan ja sekoittua.

3. Märkä märälle: Kastele neljäsosa paperista esim. paperilla, tiskirätillä tai sienellä. Maalaa sen jälkeen märälle paperille kahdella märällä värillä ja anna värien koskettaa toisiaan ja sekoittua.

4. Väripisarat lammikkoon: Tee paperille puhtaasta vedestä lammikko. Purista lammikkoon pensselistä väripisaroita ja anna kuivua liikuttamatta paperia. 
Maalaa äidille maalaus äitienpäiväksi jossa käytät oppimiasi tekniikoita tai maalaa oppimillasi tekniikoilla abstrakti (todellisuutta sellaisenaan jäljittelemätön) pohja johon voit tehdä silkkipaperista, villalangasta ja kartongista kukan. Taittele silkkipaperista, väripaperista tai värjäämästäsi ohuesta paperista mieleisesi kukka. Leikkaa kartongista/paperista terälehtiä. Leikkaa pätkä lankaa tai hae ulkoa oksa varreksi. Kiinnitä osat korttiin liimalla. Halutessasi voit liimata teoksesi kiinni kartonkikortin kanteen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti